قالب وردپرس درنا توس
Home / Tips og triks / 8 overraskende matvarer som du kan lage mat i riskomfyren din

8 overraskende matvarer som du kan lage mat i riskomfyren din  image-fra-ios-25-redigert-1

David Priest / CNET

Riskomfyren er kanskje det lille favorittapparatet mitt, for – du gjettet det – jeg spiser mye ris. Men disse benkeplatene kan gjøre mer enn du tror. Jeg har gjort alt fra pannekaker til ribbe i meg, og det hele takket være deres enkle design, som holder varmen høy og fuktigheten stort sett fanget til de når en viss temperatur, vanligvis litt over 200 grader.

under testene brukte jeg to av beste basiske riskokere rundt ̵

1; $ Oster og den større, imponerende versjonen $ 113 Tiger . Jeg gikk for enheter med en knapp fordi ikke alle har den samme typen komfyr, og det ville ikke være praktisk å sjekke for alle spesielle innstillinger på en Zojirushi eller Instant Pot Instant Zest .

Så hvilke uventede måltider kan du lage i en enkel riskomfyr? Her er noen av favorittene mine.

Ribs

David Priest / CNET

Ja, ribbe. For en enkel ribbeoppskrift som tar omtrent en time å lage mat, ta tak i et rack med babyrygg, et halvt løkøl, en kopp og halvparten av din favorittsaus med grill, og en kopp buljong. Gni litt krydder på ribbeina – igjen, ditt valg – og kast delen i riskokeren. Slå den på i en time, og du avslutter med myke, velsmakende ribbeina.

Egg

Du vil kanskje ha noe enklere enn ribbeina. Tross alt handler riskokere om bekvemmelighet. For en rask frokost her om morgenen, knekk et egg og slå på komfyren. Ostekriskomfyren ga meg et over middels egg på to eller tre minutter.

Alternativt kan du bruke dampbåten for å få et perfekt medium kokt egg. 15 minutter i dammen produserte et godt egg for meg, men avhengig av dine preferanser og en spesiell komfyr, kan det være lurt å legge til eller trekke litt tid.

Pannekaker

David Priest / CNET

Pannekaker i en riskoker er en åpenbaring. Lag blandingen som vanlig og hell en liberal øse i bunnen av ovnen. For tynnere informasjonskapsler trenger du ikke snu det; du får bare en sprø-på-en-side-myk-på-den-andre pannekake. Bli tykkere, så ender du opp med en pute frokostkake som ingenting du får fra stekepannen. Barna mine elsket spesielt disse fordi de hadde sine egne mini blader å ha med seg om morgenen.

Havregryn og andre korn

David Priest / CNET

Dette virker åpenbart, men mange av oss prøver ikke andre korn i våre riskokere, selv om de koker etter veldig like prosesser. Havregryn er et godt frokostalternativ, og quinoa og farro er gode, sunne alternativer til ris. Bare følg det grunnleggende vann-til-korn-forholdet i instruksjonene, så får du et solid resultat. Hvis du gjør dette ofte, kan du også finjustere målingene etter smak.

Rispudding

David Priest / CNET

Jeg elsker å lage rispudding i rismakeren fordi det er det samme som å lage ris med et enkelt ekstra skritt. Begynn med å lage en gruppe hvit ris. Når du er ferdig, la den avkjøle noen minutter mens du blander søtet kondensert melk, fordampet melk og kokosmelk. Jeg øye med ingrediensene, men skyter vanligvis på et ris-kondensert-fordampet-kokosnøttforhold på 4-2-1-1. Kast en kanelstang, en stripe med sitronskall (en stor en slik at du kan fiske den ut senere) og en dash muskatnøtt etter smak. Bland alt sammen og hell det i riskokeren med den avkjølende risen. Sett deretter komfyren til "varm", vent i 45 minutter til du har den perfekte rispuddingen, bland inn litt kanel og server.

Linser

David Priest / CNET

Ok, ta en pause fra den deilige og ekstremt usunne rispuddingen for å vurdere noe litt snillere for kroppen din: linser. De fleste belgfrukter fungerer ikke bra hos risprodusenten fordi de trenger mye tid for å suge og småkoke, men linser koker faktisk veldig bra i en basiskomfyr. Kast dem inn med vannet som er foreslått i pakken, og du bør ende opp med en skål med enkle linser. Avhengig av enheten din, kan det hende du kan justere forholdene over flere forsøk, og å legge til et laurbærblad, litt salt og pepper er ikke en dårlig idé å livne opp retten.

Suppe og chili

Apropos levende retter, hva er bedre å pakke med smak enn en fin suppe eller chili. Ris komfyrer er litt perfekte for denne typen mat, ettersom de er bygd for å lage mat. Det betyr at du definitivt vil lage mat gjennom kalkun eller storfekjøtt, og hvis du smaker hvert 15. eller 20. minutt kan du koke ganske mye suppe du kan tenke på i sin beste form.

Apple Sauce

David Priest / CNET

Min favoritt riskomfyr er eplemos. Det er velsmakende, bra for barn og superenkelt å lage og tilpasse. Jeg har tilpasset denne oppskriften – som i utgangspunktet består av kjernede og firkantede gallal epler og vann – for å tilsette noen ekstra smaker som kanel, sitron, bringebær og mer.

Vil du ha flere overraskende oppskrifter? Sjekk ut våre anbefalinger for Instant Pot .


Source link