قالب وردپرس درنا توس
Home / Tips og triks / Karonavirus-karantene begynner å ta slutt. Slik fungerer gjenåpningen

Karonavirus-karantene begynner å ta slutt. Slik fungerer gjenåpningen  coronavirus-tom-gator-sf-0063

De statlige og regionale retningslinjene for coronavirus er utformet for å holde offentlige rom tomme og hjelpe innbyggerne å isolere seg.


James Martin / CNET

Besøk WHOs nettsted for de siste oppdateringene og informasjonen om coronavirus-pandemien.

Prosjektet med å gjenåpne økonomien har begynt. Overbefolkningen av av COVID-19-infeksjoner har begynt sakte i mange deler av landet, noe som fikk statlige og lokale myndigheter til å løsne begrensningene for låsing og la selskaper gradvis åpne, så lenge de fortsetter å trappe opp . for å kontrollere spredningen av sykdommen . Selskapene som åpner og når kan variere betydelig avhengig av hvor du bor, men en truisme over hele verden er at begrensningene for låsing ikke løfter seg på en gang.

Når kurven for daglige saker begynner å flate i noen deler av landet, jobber regjeringen og Folkehelseombudet med planer for hvordan gjenopprette samfunnet og den amerikanske økonomien til "normal" som alle tar en flerfase tilnærming til å slappe av noen regler mens du holder andre – spesielt bruk av ansiktsmasker – intakte. Centers for Disease Control and Prevention ga for eksempel retningslinjer denne uken om gjenåpning av skoler, fabrikker og andre selskaper. Anbefalingene styrker veien fra Det hvite hus og Johns Hopkins University.

Hensikten med å sakte åpne samfunnet er å forhindre i å utløse en andre bølge av koronaviruset som noen eksperter sier fortsatt kunne komme. Dette er hva alle faser betyr for deg og byen din.

Les mer : Hvor å kjøpe en ansiktsmaske på nettet

Fase 1: Langsom forplantning av koronaviruset

I mange deler av USA er dette den fasen som mange innbyggere nå kommer ut av, med sosial avstand og hjemmebestillinger som holder seg mest innendørs bortsett fra viktige turer til butikken og fritidsturer.

I den første fasen har ikke-essensielle virksomheter og aktiviteter som kjøpesentre, teatre, sportsbegivenheter, frisørsalonger, frisørsalonger og kasinoer blitt lagt ned. Selskaper som leverer viktige helse- og sikkerhetstjenester har holdt seg åpne, inkludert dagligvarebutikker og jernvarehandel, apotek, sykehus, legesentre, banker og bensinstasjoner.


Nå spiller:
Se dette:

Lockdown av Coronavirus: Hvorfor sosial distanse redder liv

05:41

Restauranter – så vel som puber og barer i delstater som New Jersey – anses som viktige, men krever at du henter bestillingen din eller har den levert i stedet for å sette deg ned for å spise. [19659007] Mens de er ute, er innbyggerne pålagt å unngå store grupper, utøve sosial distanse, og i noen regioner har oppgaven å bære beskyttende ansiktsmasker .

Fase 2: Lockdown begynner å løfte

er den fasen mange stater beveger seg til. Den amerikanske regjeringen, som jobber med rådgivere for folkehelsen, antyder at restriksjoner i karantene kan begynne å bli lettet etter:

  • Antallet daglige saker synker jevnlig i minst to uker.
  • Sykehus og medisinske sentre kan jobbe utenfor akuttinnstillingen for å gi omsorg for alle COVID-19 pasienter.
  • Coronavirus testing blir allment tilgjengelig for helsepersonell som er i faresonen.

California har løsnet restriksjonene for bygging og visse DMV-operasjoner og gjenåpnet parkeringsplasser for statlige parker. Staten ser også på hvordan profesjonelle sportsbegivenheter kan komme tilbake i sommer.

Noen stater – inkludert New York – kunne vente på at flere beskyttelsestiltak, for eksempel omfattende tester for at alle med symptomer skulle falle på plass. Kontaktsporing kan være en annen flott komponent for noen stater, for raskt å finne mennesker som har kommet i kontakt med en infisert person og selvisolere.

Fase 2-stater begynner å åpne selskaper som anses som lav risiko for å spre viruset, for eksempel hageforretningsbutikker, byggeplasser og produksjonssteder. For å komme tilbake til jobb og skole, kan du forvente sosiale avstandskrav innendørs (for eksempel å holde pulter seks meter fra hverandre) og potensielt temperaturkontroller som en del av kravet om å komme inn i et bygg eller et klasserom.

De mest sårbare menneskene, inkludert eldre og personer med underliggende forhold, kan fortsatt være påkrevd eller oppfordret til å beskytte på stedet.

Fase 3: Åpne flere selskaper og aktiviteter

Med synkende daglige saker og mer omfattende testing vil statsledere prøve å åpne selskaper med høyere risiko der kunder og arbeidere har nær kontakt over lengre tid. tid, for eksempel neglebutikker og frisørsalonger. Treningssentre, kinoer og kirker kan også åpne i denne fasen. Noen stater, som Georgia, er allerede i ferd med å gå inn i denne fasen.

Når stater slapper av begrensningene forsiktig, kontaktsporing vil spille en stadig viktigere rolle i å overvåke spredningen av viruset. Kontaktsporing er et lenge akseptert verktøy brukt av offentlige helsemyndigheter for å identifisere smittede individer og alle som kan ha kommet i nærheten av personen som testet positivt for sykdommen. For å identifisere nye tilfeller av COVID-19, ser helserepresentanten til våre mobiltelefoner for å lage en liste over kontakter.


Nå spiller:
Se dette:

Kontaktsporing forklart: Hvordan apper kan dempe coronavirus

06:07

Fase 4: Flockimmunitet eller en vaksine vil bidra til å gjenopprette normaliteten

Målet med de tre første fasene er å få oss til et punkt med universell motstand mot koronaviruset. En måte å oppnå det kalles flokkunimmunitet noe som betyr at 60% eller mer av befolkningen har blitt utsatt for koronaviruset og har mottatt en viss grad av immunitet mot det . Den andre tilnærmingen er til og med en vaksine, som fortsatt antas å være et år eller mer unna . Når vi har en sikker og effektiv vaksine og et antiviralt medikament for å beskytte og behandle befolkningen, vil myndighetene kunne løfte sosiale avstandssystemer fullstendig og få en ny norm.

Hva med reiseforbud og begrensninger?

Åpning av offentlig transport og andre metoder for massetransport som luft- og togreise for ikke-essensielle reiser er et viktig, men potensielt høyere risikotrinn, ettersom passasjerer ofte er i nær kontakt i lengre perioder. Innenlandske flyreiser allerede kommer med et sett med begrensninger men internasjonale høytider er for øyeblikket ikke oppmuntret . Og i noen tilfeller er de ikke en gang mulig, fordi flyselskapene har kuttet ruter.

Statene vil også sørge for avslappende utdannelse i utdanningen: Noen stater, inkludert Hawaii og Rhode Island, krever at alle som ankommer staten – bosatt, besøkende eller turist – må selvtillit i karantene i 14 dager.

Når landet ditt åpner, vil du fremdeles ta skritt for å være sikker. Hvordan holde viruset hjemmefra hvordan unngår feilinformasjon om viruset og hva du trenger å vite om koronavirusbehandling . Gi beskjed i en kommentar hvis landet eller regionen din letter sine begrensninger.

Informasjonen i denne artikkelen er kun til utdannelsesmessige og informasjonsmessige formål og er ikke ment som helse- eller medisinsk råd. Konsulter alltid lege eller annen kvalifisert helsepersonell om spørsmål du måtte ha om en medisinsk tilstand eller helsemål.


Source link